Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2016
Ing. Viktor Zwiener, Ph.D., Ing. Vladimír Sedlák, Ph.D.

V roce 2010 jsme poprvé zveřejnili analýzu z našich měření průvzdušnosti objektů. Analýza vycházela z měření provedených od roku 2006 do roku 2010 a týkala se pouze dřevostaveb. Od té doby provádíme měření pod hlavičkou akreditované zkušební laboratoře ATELIER DEK a soubor dat se takřka zpětinásobil. Pojďme se podívat, jaké závěry lze získat z analýzy celého souboru dat.

Statistika měření blower door test
Vybíráme z našich referencí

Novostavba bytového domu zděného z keramických bloků, s plochou střechou. Objet napojen na CZT, v suterénu umístěna předávací stanice. Každý byt pak má navrženou bytovou předávací stanici k přenosu tepla pro vytápění a přípravu teplé vody. Pro dům jsme vypracovali průkaz ENB.

bytový dům Peškové v Olomouci
Vybíráme z našich publikací
dektime 2020/10 ZATÉKÁNÍ DO SKLADBY PLOCHÉ STŘECHY SE ZABUDOVANÝMI DŘEVĚNÝMI PRVKY
Tomáš Vrchota
Výstavba objektu probíhala v roce 2012, přibližně 5 let po dokončení začalo do prostoru interieru zatékat, a to v přímé návaznosti na dešťové srážky. Objekt je zastřešen nepochůznou plochou střechou s nosnou dřevěnou konstrukcí z vodorovných trámů. Zateplení minerální vatou bylo provedeno v úrovni dřevěné nosné konstrukce a částečně pod ní. Parotěsnicí vrstva se provedla z fólie lehkého typu s hliníkovou vrstvou před reaizací roštu sádrokartonového podhledu.