Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2011
Petr Littman

Architekti poměrně často ve svých návrzích využívají pro tvorbu vzhledu budovy římsový žlab. Toto konstrukční řešení jim umožňuje zvýraznit okraj střechy pravidelným vodorovným pásem. Jen některá materiálová řešení těchto žlabů však lze považovat za spolehlivá a doporučit k opakovanému použití.

římsové žlaby
Vybíráme z našich referencí

Čtyřpodlažní panelové domy vystavěné ve stejném období a odpovídají zvyklostem výstavby z té doby. Domy byly v poměrně dobrém stavebně technickém stavu. Uvažovaná rekonstrukce tedy byla omezena na exteriér budov včetně dodatečného zateplení. Kompletní projekční a administrační činnosti související s celkovou revitalizací bytového domu s využitím dotačního titulu ZÚ.

BD Stochovská 787-788, Praha - Ruzyně
Vybíráme z našich publikací
dektime 2019/10 SKLADBY PODLAH S TEPLOVODNÍM VYTÁPĚNÍM
Ing. Lukáš Rundt
Podlaha s teplovodním vytápěním se typicky skládá z nosné, hydroizolační, tepelně izolační, zvukově izolační, montážní, roznášecí, separační a nášlapné vrstvy. V první části článku si popíšeme, co musí jednotlivé vrstvy konstrukce od té nejspodnější po tu nejvrchnější podle platných technických předpisů splňovat. V druhé části jsou prezentovány systémy pokládky teplovodního vytápění, které těmto kritériím vyhoví.