Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2007
Ing. Ctibor Hůlka

Větrací hlavice v jednoplášťové střeše je obvykle navrhována jako prostředek pro zlepšení vlhkostního režimu střechy. Nejčastěji se s větracími hlavicemi setkáváme na stavbách, kde došlo k zabudování vody do skladby střechy. V článku je popsáno experimentální ověření účinnosti hlavice.

schéma experimetu
Vybíráme z našich referencí

Zpracovaná akustická studie se týkala rekonstrukce kulturního domu v obci Kojetín. Proběhlo měření doby dozvuku, při kterém bylo zjištěno překročení mezí daných ČSN 73 0527. Na základě měření byly navržené zvukopohltivé úpravy vnitřního prostoru sálu. Studie se dále zabývala návrhem úprav v prostorách přísálí a baru, které vedou především ke snížení hluku a větší srozumitelnosti.

Kulturní dům, Kojetín
Vybíráme z našich publikací

dektime 2017-05

STŘECHA NÁRODNÍHO DIVADLA
Josef Kurka

Pozemek, na kterém budova Národního divadla stojí, má tvar nepravidelného lichoběžníka a je plně zastavěn. Ovlivňuje tedy tvar budovy a tedy i střechy. Severní strana zlaté korunky měří 12,6 m, východní strana měří 28 m, jižní strana měří 9,6 m a západní 31 m. Není zde jediný pravý úhel.